Kako Učitati Dokument Na Web Lokaciju

Sadržaj:

Kako Učitati Dokument Na Web Lokaciju
Kako Učitati Dokument Na Web Lokaciju

Video: Kako Učitati Dokument Na Web Lokaciju

Video: Kako Učitati Dokument Na Web Lokaciju
Video: Что-то такое веб-квест и как его создать 2024, April
Anonim

Trenutno je na Internetu popularno ne samo preuzimanje datoteka, već i njihovo postavljanje na druge web lokacije. Datoteke preuzimate svaki dan, a da to ni ne znate. Na primjer, društvene mreže na kojima dijelite fotografije i videozapise iz novih avantura ili nezgoda na novom poslu. Ali danas govorimo o tome kako dokument prenijeti na bilo koju stranicu, a ne samo na društvenu mrežu.

Kako učitati dokument na web lokaciju
Kako učitati dokument na web lokaciju

Instrukcije

Korak 1

Na bilo kojoj web lokaciji koja pruža mogućnost preuzimanja datoteka postoji posebno polje s aktivnim dugmetom "Odaberi". Kada kliknete na nju, otvorit će se novi prozor u kojem ćete morati odabrati datoteku za preuzimanje. Ako ovo polje nema ograničenja za formate datoteka, tada će se prikazati sve datoteke. A ako je polje samo za arhive ili tekstualne dokumente, tada neće uspjeti učitati sliku ili melodiju kroz njega. Također je vrijedno napomenuti da mogu postojati ograničenja u veličini učitane datoteke.

Korak 2

Dakle, kliknuli ste na dugme "Odaberi" i pred vama se pojavio prozor. Pronađite datoteku za preuzimanje, kliknite je lijevom tipkom miša i kliknite gumb "Otvori". Datoteka će započeti preuzimanje. Po završetku stranica se može ponovo učitati ili će se pojaviti poruka u kojoj se navodi da je datoteka uspješno učitana. Glavno je zapamtiti da je ovo polje odgovorno za preuzimanje datoteka, a dugme za aktiviranje prozora za preuzimanje može imati različita imena.

Korak 3

Neke usluge imaju tako zanimljivu značajku kao što je višestruko pokretanje. Omogućuje vam istovremeno učitavanje velikog broja datoteka. Da biste koristili višestruko pokretanje, ne morate označavati nijedan okvir ili instalirati dodatke. Dovoljno je odabrati datoteke u prozoru za preuzimanje. Odnosno, kliknite na gumb "Odaberi" u polju za preuzimanje, otvorit će se prozor. Zatim pritisnite tipku Ctrl i kliknite mišem na potrebne dokumente ili datoteke. Ako usluga podržava višestruki prijenos datoteka, tada će biti odabrane obje datoteke. U suprotnom, samo će se jedan istaknuti. Nakon klika na gumb "Otvori" započet će preuzimanje. Ovisno o vrsti web mjesta, ispod polja za prijenos može se pojaviti statusna traka, koja jasno pokazuje tijek prijenosa datoteke na server. Ako operaciju trebate otkazati, kliknite križ s desne strane statusne trake - preuzimanje će se zaustaviti.

Preporučuje se: