Kako Poslati SMS Putem Interneta U Inostranstvo

Sadržaj:

Kako Poslati SMS Putem Interneta U Inostranstvo
Kako Poslati SMS Putem Interneta U Inostranstvo

Video: Kako Poslati SMS Putem Interneta U Inostranstvo

Video: Kako Poslati SMS Putem Interneta U Inostranstvo
Video: How to send free sms/Kako poslati besplatne poruke preko interneta (2013) 2024, Maj
Anonim

Kad rođaci žive u inostranstvu, potreban je veliki novac da bi se održao kontakt s njima. Pojavom Interneta to je postalo mnogo lakše učiniti: ne samo da možete nazvati, već i besplatno poslati SMS u inostranstvo.

Kako poslati SMS putem Interneta u inostranstvo
Kako poslati SMS putem Interneta u inostranstvo

Instrukcije

Korak 1

Saznajte mobilnog operatera osobe kojoj želite poslati SMS. To se može učiniti putem Interneta, dovoljno je precizno unijeti broj pretplatnika. Napominjemo da je broj unet u međunarodnom formatu.

Korak 2

Obavezno zabilježite tačno ime operatora. Potreban vam je da biste odabrali pravi resurs za slanje SMS-a putem Interneta.

Korak 3

Da biste poslali poruku, uđite na stranicu operatora koji opslužuje stranu koja prima poruku. Unesite potrebne podatke.

Korak 4

Unesite pretplatnikov telefonski broj. Neke stranice automatski će umetnuti pozivni broj države. Negdje će se od vas tražiti da ga sami unesete. Telefonski brojevi za slanje SMS-a u inostranstvo unose se u međunarodnom formatu (na primjer, +3 (Evropa)).

Korak 5

U poseban obrazac unesite željeni tekst poruke. Ovisno o operateru, dobit ćete od 120 do 650 znakova. Pripazite na promjenjivi natpis "… preostali znakovi" - ovaj će vam savjet pomoći da se uklopite u dopušteni broj tako da poruku ne morate ponoviti nekoliko puta.

Korak 6

Od vas će se tražiti da ponovite kod prikazan na grafičkoj slici. Može se sastojati od brojeva, latiničnih slova ili oboje istovremeno. Ovaj kod je zaštita od automatskih poruka.

Korak 7

Provjerite ispravnost unesenih podataka. Obratite posebnu pažnju na telefonski broj: jednocifrena greška i vaša će poruka biti isporučena drugom pretplatniku! Ako je sve ispravno uneseno, kliknite na gumb "Pošalji" ili "Pošalji SMS".

Preporučuje se: