Kako Snimiti Video Sa Web Lokacije

Sadržaj:

Kako Snimiti Video Sa Web Lokacije
Kako Snimiti Video Sa Web Lokacije

Video: Kako Snimiti Video Sa Web Lokacije

Video: Kako Snimiti Video Sa Web Lokacije
Video: Kako snimiti klip web kamerom #2 2024, April
Anonim

Internetsko gledanje video zapisa je najprikladnije ako postoji veza s dovoljno velikom brzinom. Ako brzina veze nije dovoljno visoka, možete preuzeti video preuzimanjem sa web lokacije. Da biste to učinili, možete koristiti jednu od nekoliko metoda.

Kako snimiti video sa web lokacije
Kako snimiti video sa web lokacije

Instrukcije

Korak 1

Najjednostavnija opcija je korištenje dodataka za web pregledač koji se koriste za gledanje videozapisa. U većini slučajeva na službenoj web stranici programera možete pronaći mnogo dodataka, kako povezanih s optimizacijom i pojednostavljivanjem surfanja webom, tako i specijaliziranih naprava dizajniranih za obavljanje određenih funkcija. Potražite ekstenzije dizajnirane za preuzimanje flash videozapisa. Obratite posebnu pažnju na činjenicu da trebate potražiti takve dodatke koji su prikladni posebno za web lokaciju s koje ćete preuzeti video, jer, na primjer, dodatak za preuzimanje s youtubea neće raditi vkontakte.ru. Instalirajte dodatak, a zatim ga postavite na ploču pregledača.

Korak 2

Takođe možete koristiti specijalizovane programe dizajnirane za snimanje i preuzimanje gledanih video klipova. Na primjer, za preuzimanje videozapisa s web lokacije vkontakte.ru možete koristiti program vksaver. Njegova je osobitost da može preuzeti ne samo video, već i audio datoteke, ali samo s web stranice vkontakte.ru. Idite na audiovkontakte.ru, preuzmite i spremite aplikaciju. Zatim ponovo pokrenite preglednik. Po završetku ove operacije, pored audio i video datoteka, naći će se dugme sa slovom S. Klikom na njega bit ćete preusmjereni na stranicu s koje možete preuzeti datoteku.

Korak 3

Koristite funkciju prikaza izvora stranice. Sadržat će izravnu vezu do datoteke za preuzimanje. Na primjer, da biste pogledali izvorni kod stranice pomoću web preglednika Google Chrome, morate kliknuti na gumb "Postavke", a zatim otići na izbornik "Alati", a zatim na gumb "Pregled izvornog koda". Unesite mp4 ili flv u kod za pretragu. Pronađite vezu do datoteke koja vam je potrebna, a zatim je kliknite desnom tipkom i spremite na tvrdi disk.

Preporučuje se: