Kako Svoj Blog Učiniti Popularnim Kod čitatelja

Sadržaj:

Kako Svoj Blog Učiniti Popularnim Kod čitatelja
Kako Svoj Blog Učiniti Popularnim Kod čitatelja

Video: Kako Svoj Blog Učiniti Popularnim Kod čitatelja

Video: Kako Svoj Blog Učiniti Popularnim Kod čitatelja
Video: Как создать блог и зарабатывать на нем 2021 | Blogger (Blogspot) 2024, Maj
Anonim

Bez obzira pokrećete li blog radi zarade ili ga želite voditi bez razmišljanja o novcu, jedno je jasno: želite progovoriti. A čitatelji trebaju govoriti. Blogovi koje nitko ne čita ne traju dugo jer autori trebaju reakciju. Ovi savjeti pomoći će vam da smislite strategiju blogovanja koja će je učiniti uspješnom i popularnom.

Kako regrutovati čitatelje
Kako regrutovati čitatelje

Razmislite o svojim čitateljima

Možda će vam se svidjeti vaš blog, ali vrlo je važno da se sviđa čitateljima. Prije nego što nešto dodate ili promijenite, razmislite kako će se čitatelji osjećati zbog toga. Ovo je posebno važno kada je riječ o promjeni teme ili sučelja. Ljudi ne vole drastične promjene.

Volite svoje čitatelje

Čitatelji se možda neće u svemu složiti s vama. Oni se mogu ponašati bezobrazno, trolovati vas ili davati zlonamjerne komentare. Ne borite se s njima, ponašajte se s humorom i ublažite napetost. Ovakav stav vam omogućava da osvojite i najzloglasnije trolove na svoju stranu.

Slijed

Za početak, redovno objavljujte. Od jednog ambasadora tjedno do jednog dnevno: ni rjeđe ni češće ne vrijedi. Kad odaberete stil i temu bloga, držite se toga. Jednom kada započnete projekat, završite ga i podijelite na svom blogu. Čitatelji će čekati vaše objave i razmišljati o tome kako se nosite s novim zadacima. Isto se može reći i za dizajn stubova: budite dosljedni i održavajte stil.

Promocija je beskrajna

Perete zube svaki dan i ne razmišljate o narednih tjedan dana - i napokon možete prestati to raditi. Tako je i sa promocijom vašeg bloga. Publika vašeg bloga raste ili se smanjuje. Najteže je baviti se blogom na početku, pokrenuti kolo njegove popularnosti. Ali tada se ni vi ne biste trebali opustiti, inače ćete se suočiti sa stagnacijom.

Dajte stalno

Blog je trajni feed besplatnog sadržaja za čitatelje. Pogotovo na početku njegovog postojanja, kada je prerano za unovčavanje. Stvaranjem bloga, cijelo vrijeme ćete vraćati nešto. Podijelite trikove i tehnike, izrazite svoje misli, udahnite emocije ljudima. Ponekad se može osjećati kao da je vrijeme da zastanete i dobijete povratne informacije od čitatelja. Ali ne možete se zaustaviti, bez postova, odnosno "poklona" s vaše strane, projekat neće dugo trajati.

Preporučuje se: